Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruju u Hrvatsku

Oni su jedni od najvećih investitora na Jadranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li da su Turci među najvećim investitorima u hrvatski turizam? Jedna od najuspješnijih turskih tvrtki, Dogus Grupa, na Jadranu je u proteklih 5 godina uložila 200 milijuna eura!

Najveća marina na Jadranu uskoro će dobiti novo ruho. Vlasnicima jahti i brodica bit će dostupne nove uslužne zgrade, klubovi i restorani. Ali zašto ulaganje - baš u Hrvatsku? 'Zaista vjerujemo u budućnost Hrvatske. Ima dobar potencijal, vrlo lijepu obalu i čini nam se otvorenom za razvoj', kaže Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Grupe.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Izložba dinosaura ispod bedema u Zadru - 1 ISTRAGA U TIJEKU Nova tragedija! Mladić pao među dinosaure i poginuo: Je li to ukleto mjesto?

Šampanjac se može popiti jer stiže novih 30 milijuna eura kredita. No, Turci na Jadran ulažu još od 2009. U Šibeniku grade hotel s 5 zvjezdica, a poslovično spora hrvatska administracija, kažu, nije ih omela u planovima. 'Kada ulažete u bilo koju državu, susrest ćete se s problemima i poteškoćama. Ali, vjerujte mi, birokratski procesi u Hrvatskoj brži su nego u Turskoj', dodaje Hüsnü Akhan, glavni izvršni direktor Dogus Grupe.

Evo što je jednog od najbogatijih ljudi na svijetu zainteresiralo u Hrvatskoj

Turski investitori kupili su i ulažu u marine u Zadru, Bibinjama i Sukošanu te Šibeniku. Ondje grade i hotel, a jednoga su preuzeli u Dubrovniku. Hotelski smještaj trebao bi niknuti i u Zadru.

Prenamjenom napuštene tvornice pića trebao bi biti otvoren najluksuzniji hotel u užem zadarskom središtu. I to - tik do mora.

'Ovog časa, osim njih i nekih manjih investitora, nekog velikog investitora nema. Oni su, u ovom času, najznačajniji strani investitori u Zadru', kaže zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Uz nautički i hotelski turizam, Turci žele još ulagati. Do kraja godine objavit će i u koji gospodarski sektor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene