Obavijesti Video Pretražite Navigacija
B.net preuzima sve operacije Total TV-a u Hrvatskoj

Total TV postaje dio B.netove ponude u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazumom između fonda Mid Europa Partners i BEWAG-a, B.net preuzima sve operacije Total TV-a u Hrvatskoj.

B.net Hrvatska od sutra preuzima sve operacije Total TV-a u Hrvatskoj, sukladno sporazumu kojega su danas potpisali investicijski fond Mid Europa Partners, većinski vlasnik Total TV-a, te austrijski koncern BEWAG, vlasnik B.neta Hrvatska.

Britanski investicijski fond (private equity) Mid Europa Partners vlasnik je brojnih telekomunikacijskih operatora i pay TV tvrtki u Europi (npr. Astera u Poljskoj, Invitela u Mađarskoj i Orangea u Austriji), te Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji.
Mid Europa Partners, zajedno s B.netom, pokreće suradnju u okviru koje će B.net biti odgovoran za daljnje poslovanje Total TV-a u Hrvatskoj; ono će po svemu, uključujući branding i tržišni nastup, biti posve integrirano u B.netovo poslovanje, te će Total TV biti ponuđen na tržištu kao B.netova satelitska platforma i usluga.

Total TV je regionalna DTH (Direct to Home) satelitska platforma, tj. kabelska televizija koja se emitira putem satelita Eutelsat te je jedan od vodećih DTH operatora u regiji. Total TV je trenutačno jedini operator u Hrvatskoj koji u ponudi ima hibridne prijemnike za prijam digitalnog zemaljskog i satelitskog signala, a ovim preuzimanjem operacija Total TV-a u Hrvatskoj korisnici ove platforme dobit će i brojne dodatne pogodnosti.

B.net će razvijati Total TV kao vlastitu satelitsku platformu što znači da i korisnike B.netovih programskih paketa i one koji su dosad koristili Total TV u Hrvatskoj očekuju brojne programske novosti i usluge koje proističu iz ove sinergije kabelske i satelitske televizije. Jedinstvena korisnička služba i služba informacija za B.net i Total TV također su dio sporazuma o preuzimanju operacija ovog satelitskog operatora u Hrvatskoj.

"Preuzimanjem operacija Total TV-a, B.net postaje još značajniji igrač na hrvatskom tržištu distribucije televizijskih programa, nudeći korisnicima dva različita načina na koji mogu uživati u televizijskim programima – kabelsku i satelitsku televiziju. Ovo je prirodan korak u razvoju B.neta jer će nam omogućiti mnogo veću pokrivenost i doseg do novih korisnika, a Total TV smatramo najboljom satelitskom platformom koja će se lako integrirati u naš brand i ponudu usluga", izjavio je povodom preuzimanja operacija Total TV-a Adrian Ježina, predsjednik uprave B.neta Hrvatska.

"Odabrali smo BEWAG-ovu tvrtku, B.net, kao logičan izbor partnera koji će nastaviti s našim poslovanjem u Hrvatskoj te ga dodatno unaprijediti, primarno zbog pozicije koju B.net drži u Hrvatskoj kao vodeći kabelski operator te zbog odlične reputacije i zadovoljstva koje bilježi kod svojih korisnika. Kao snažna tvrtka koja se dokazala svojim promišljenim razvojem poslovanja i odličnim rezultatima u protekloj godini, B.net je idealan partner koji može nastaviti razvijati brand i usluge Total TV-a na vrlo konkurentnom hrvatskom tržištu distribucije televizijskih programa do krajnjih korisnika", rekao je Robert Knorr, senior partner u investicijskom fondu Mid Europa Partners.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna B.trek – B.net i News Bar lansirali prvi SF serijal na YouTubeu u Hrvatskoj Slika nije dostupna OLAKŠANJE POTROŠAČIMA NOVA PRAVILA Što se sve mijenja za korisnike mobilnih mreža i interneta

O B.netu

B.net Hrvatska je vodeći pružatelj usluga kabelske distribucije i treći telekom operator po broju korisnika na hrvatskom tržištu. Kompanija je nastala spajanjem dvije vodeće kabelske kuće, DCM-a i Adriatic kabela, u rujnu 2007. te je danas jedna od rijetkih koje hrvatskim privatnim i poslovnim korisnicima nude cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga odnosno kabelsku televiziju (više od 160 atraktivnih regionalnih, nacionalnih i svjetskih programa), brz širokopojasni pristup Internetu i usluge telefonije.

B.net ima doseg do više od 250 tisuća hrvatskih kućanstava putem vlastite mreže, i to u svim najvećim nacionalnim geografskim i gospodarskim sjedištima (Osijeku, Rijeci, Solinu, Splitu, Velikoj Gorici, Zadru i Zagrebu), a tijekom višegodišnjeg rada etablirao se i kao pouzdan poslovni partner za više od 300 domaćih i međunarodnih tvrtki čiji uspjeh i razvoj prati i unaprjeđuje inovativnim telekomunikacijskim rješenjima.

Više informacija o B.netu potražite na www.bnet.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene