Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustaje od tužbe

VIDEO: Timošenko priznala poraz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Ukrajine Julija Timošenko priznala je poraz na predsjedničkim izborima održanima prošli tjedan.

Iako je neposredno nakon objave rezultata izbora na predsjedničkim izborima koji su ukazivali na pobjedu Viktora Janukoviča, Timošenko govorila kako su izbori namješteni, sada je odustala od pravne borbe protiv svog suparnika, piše BBC.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva

>> Ukrajina: Suspendirani rezultati predsjedničkih izbora

Od tužbe je odustala jer, kako kaže, sud je pristran. 'S obzirom da sud odbija ustanoviti istinu, povlačim tužbu, ali od suda tražim da prestane s predstavom koja nema ni sličnosti s pravdom', rekla je Timošenko.

Međunarodni promatrači procijenili su da izbori nisu namješteni. Janukovič, koji je pobjedu odnio za mršavih tri posto, bit će inauguriran 25 veljače. U međuvremenu, izabrani predsjednik predao je u parlamentu rezoluciju o izglasavanju nepovjerenja premijerki. Rezolucija o nepovjerenju vladi Julije Timošenko je zaprimljena, navodi službena internet stranica parlamenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene