Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vojna industrija se obnavlja'

The Economist: RH i Srbija mogle bi surađivati u poslu s oružjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija bi ove godine mogla dobiti ugovor o modernizaciji kuvajtskih tenkova vrijedan 400 milijuna dolara, a dio poslova za Kuvajt vjerojatno bi obavile i hrvatske tvrtke, piše ugledni britanski tjednik The Economist.

List podsjeća da je bivša Jugoslavija prije raspada bila velik izvoznik oružja te navodi da se vojna industrija u Srbiji zadnjih godina počela oporavljati, s godišnjim rastom izvoza od 30 posto od 2002.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada

Pozivajući se na srbijanskog ministra obrane Dragana Šutanovca, The Economist piše da bi Srbija mogla dobiti ugovor o modernizaciji 149 tenkova M-84 koje je Kuvajt kupio od Jugoslavije 1991.

Tenkovi M-84 sastavljani su u tvornici 'Đuro Đaković' u Slavonskom Brodu od dijelova proizvedenih diljem bivše Jugoslavije. Sada se poslovne veze među državama nasljednicama obnavljaju, pa tako i veze između vojnih tvornica, a Srbija i Hrvatska su potpisale sporazum o vojnoj suradnji, podsjeća The Economist.

Ako Srbija dobije ugovor s Kuvajtom, dio posla vjerojatno bi obavile i tvrtke iz BiH, Hrvatske i Slovenije, rekao je Šutanovac, prenosi britanski tjednik. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene