Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predavanje u Splitu

Tedeschi studentima: Formula uspjeha je svaki dan sve više!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od vodećih domaćih poduzetnika, Emil Tedeschi, kritizira stanje u gospodarstvu. Tedeschi je svoju poruku Vladi poslao s predavanja koje je održao studentima ekonomije u Splitu.

Podijelio je Emil Tedeschi životne mudrosti sa splitskim studentima ekonomije i prikazao, čak i kroz animirani film, kako je njegova kompanija rasla. Potrebno vam je iskustvo prodaje, morate znati kvalitetno čitati financijska izvješća, bili su samo neki od savjeta. 'Ulaganje u znanje je ono što vam nitko ne može oduzeti i što je konvertibilno ako ne u Hrvatskoj, onda negdje drugdje', Istaknuo je Tedeschi.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Studente je zanimalo kako naći posao i uspjeti. 'Formule nema, formula je, svaki dan sve više', odgovorio je studentima Tedeschi. No, kaže ne može biti sretan ako je uspješan u neuspješnom društvu. U Hrvatskoj smatra još nema vidljivih znakova oporavka. 'Mi ćemo sigurno imati sad kvalitetnije mjesece ulaskom u turističku sezonu koja po svim najavama će biti bolja nego prošla i to je stvar koja hrabri, ali život ne prestaje 15. rujna, završetkom turističke sezone, kao što i ne prestaje ni samim trenutkom izbora', smatra Tedeschi.

Nitko ne želi, tvrdi, odstupiti od vlastitog komfora, a potrebni su nam oštri rezovi. 'Trenutačno trošimo više nego što privređujemo i radimo jedan ozbiljan deficit, koji ne možemo vrlo jednostavno financirati. S druge strane, visoko smo zaduženi tako da je taj model neodrživ i jednostavno treba doći do značajnog do značajne, ne samo štednje, nego reorganizacije svega u državi', kaže Tedeschi. I to pogotovo u javnom sektoru i u javnim poduzećima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene