Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa na burzama

Svjetske sile u dva tjedna izgubile koliko Hrvatska privredi u 13 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva tjedna na burzama je izgubljeno 499,5 milijardi eura, odnosno ono što Hrvatska privredi u 13 godina.

Iz Banskih dvora za sada nema službenih najava da će se sljedećeg tjedna okupiti Vlada. Za razliku od hrvatske mnoge su vlade prekidale godišnji odmor zbog velikog pada burzi posljednja dva tjedna. Bilo je to najlošije razdoblje od kraha 2008.!

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

A i dalje postoji strah. Sutra se otvaraju burze, a mnogi analitičari ne mogu predvidjeti hoće li svjetska ekonomija tonuti ili je pad zaustavljen.

Bio je crni petak, pa ponedjeljak, burze su gotovo na koljenima, a i mnoge Vlade su u strahu od nove recesije. Mi smo izračunali kakvi su gubici.

Gubici su ogromni. Svi su se nadali da će dogovor u američkom kongresu spriječiti pad, ali već dva tjedna burze diljem svijeta su u crvenom. Sada i velike ekonomske sile strahuju nakon SAD-a od pada kreditnog rejtinga i jednoj novoj recesiji koja bi bila pogubnija od one 2008. Počnimo od SAD-a. Zadnja dva tjedna od kada je Kongres postigao dogovor Dow Jones je pao za 8,23 posto ili 195,3 milijardi eura. Ništa lošije nije bilo u Velikoj Britaniji, tamo ej Londonska burza pala 11,22 posto što znači da su dioničari izgubili 185,6 milijardi eura.

Potom Njemačka koja je generirala rast nakon posljednje ekonomske krize također ima veliki problem, njihov burzovni indeks je pao za 19 posto i dioničari su izgubili 116,4 milijardi eura. Koliko je Njemačka izgubila u dva tjedna, Hrvatska privredi u četiri godine.

Francuska je u velikim problemima, strahuje od pada kreditnog rejtinga nakon SAD-a što bi bilo pogubno za EU. U ova dva tjedna je doživjela pad od 15 posto i na burzi su izgubili 127,9 milijardi eura.

I Hrvatska bilježi pad, Crobex je u crvenom gotovo dva tjedna i na burzi su Hrvati izgubili 2,2 milijardi eura.

Kad se podvuče crta, u dva tjedna na ovim burzama je izgubljeno 499,5 milijardi eura, odnosno to je ono što Hrvatska u 13 godina privredi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene