Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Veliko istraživanje

Svijet čeka 'rat za talente': Ulažete li u svoje obrazovanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna velika, svjetska konzultantska kompanija provela je istraživanje koje na globalnoj razini nazire značajne probleme kada su u pitanju buduća zapošljavanja.

Istraživanje, koje je provela velika svjetska konzultantska kompanija, pokazuje da u budućnosti neke kompanije neće tako lako dolaziti do kvalificiranih radnika koji će im biti neophodni za rad i napredak. Jedan od najvećih i zabrinjavajućih trendova u zapošljavanju, prenosi Business Insider, biti će taj da će u svim razvijenim ekonomijama nedostajati visokoobrazovanih radnika i stručnjaka s posebnim znanjima.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

>> Visokoobrazovani Hrvati odlaze u Dohu i Dubai

Već se predviđa 'globalni rat za talente' jer će najbogatije zemlje svijeta imati premalo radnika koje tvrtke zaista trebaju. McKinsey Global Institute predviđa da će do 2020. u svijetu biti 40 milijuna premalo fakultetski obrazovanih radnika i da bi se ekonomije u razvoju mogle suočiti s manjkom od 45 milijuna radnika sa srednjoškolskim obrazovanjem. Prema njihovim podacima, u naprednim ekonomijama i do 95 milijuna radnika neće imati vještine i znanja potrebna za zaposlenje.

Iz instituta McKinseyja su naglasili da se radi o projekcijama, ali da bi takvo stanje bilo itekako ozbiljno jer bi dovelo do veće nezaposlenosti, porasta nejednakosti i socijalne napetosti koja bi utjecala na političku stabilnost u zemljama diljem svijeta.

Cjelokupno istraživanje je prvenstveno namijenjeno ljudima na rukovodećim pozicijama da bi se upoznali s prognozama koje su donijeli stručnjaci na temelju detaljnih analiza te da bi na temelju tih spoznaja mogli voditi računa o budućim poslovnim potezima. Ali i da bi se na vrijeme prilagodili mogućim problemima oko pronalaska adekvatnih i stručnih zaposlenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene