Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč najavama o smanjivanju

Švicarski franak i dalje raste, od sutra na 6,74!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok traje borba sa švicarskim frankom Hrvatska narodna banka objavila je novi rast ove valute.

Prema tečaju HNB-a koji se primjenjuje od sutra srednji tečaj švicarskog franka iznosit će 6,74 kune, kupovni 6,72 kune, a prodajni 6,76 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP prozvao Marića Nove sumnje: Krije li se iza porezne reforme Marićev dogovor s bankama oko konverzije? Slika nije dostupna Zatvorena sjednica KONVERZIJA 'ŠVICARCA' Vlada šalje pismo EK-u, ali ne želi otkriti sadržaj

Premijerka Jadranka Kosor jučer se sastala s bankarima kako bi dogovorili novi paket pomoći korisnicima kredita u švicarskim francima. Podsjetimo, i Švicarska narodna banka najavila je mjere protiv 'jakog franka'.

Najavila je da će svoj tromjesečni Libor što više može približiti nuli, odnosno smanjit će ga s 0,75 na 0,25 posto. Izvijestili su kako će i sljedećih dana značajno povećati ponudu franka na valutnim tržištima i povećati depozite sa sadašnjih 30 milijardi franaka na 80 milijardi.

Na iznenadnu odluku Švicarske narodne banke odmah je skočio i euro koji je prema franku narastao za 1,8 posto dok je dolar porastao za 1,4 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene