Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odbila

Struja će poskupjeti, ali ne odmah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualne cijene struje s vremenom će morati porasti, tvrde u HEP-u.

No za sada, čini se, zahtjev Hrvatske elektroprivrede za poskupljenje struje ipak nije prošao. Odbila ga je Vlada. HEP je svoj zahtjev za 17 postotnim poskupljenjem poslao Ministarstvu gospodarstva, a oni su ga proslijedili Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji. HERA bi u iduća dva tjedna trebala dati svoje mišljenje, a Večernji list piše da bi pozitivan odgovor Vlade na HEP-ovo traženje ipak mogao doći, ali tek za nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

O poskupljenju struje se počelo pričati u prosincu prošle godine, kada je Vlada Ini odobrila više cijene plina. Kako je plin osnovni energent u proizvodnji električne energije, zahtjevi za njenim poskupljenjem ne začuđuju. Čelnici HEP-a su već tada zatražili povišenje, ali im to nije pošlo za rukom. Veći računi za struju građanima bi ipak mogli stići početkom srpnja, jer se tada prestaje oporezivati krizni porez na neto plaće od 3.000 do 6.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene