Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupiti strano jeftinije ili domaće skuplje?

Strane jagode koštaju 12, domaće 35 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupujmo hrvatsko makar bilo i skuplje, što je često i istina, jer je većina prehrambenih proizvoda iz uvoza jeftinija. Neki artikli znaju biti čak i tri puta skuplji, ali potrošači čini se vjeruju da su toliko i kvalitetniji.

Koliko su Hrvati spremni doplatiti u pravilu skuplje domaće voće ili povrće? Danas su se na tržnici domaće jagode prodavale čak tri puta skuplje od uvoznih. 35 kuna domaće - 12 kuna uvozne iz Španjolske, Italije, Turske i Maroka. Velik broj građana, čini se, akciju 'kupujmo hrvatsko' shvaća ozbiljno. Unatoč trenutačno visokoj cijeni, mnogi bi, kako su nam rekli, prije izabrali domaće proizvode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Na pojeftinjenje domaćih jagoda, kupci će ipak morati malo pričekati. Kako sezona bude napredovala i njihova cijena će padati. Dotle, većina bi mogla posegnuti za uvoznim plodovima zemlje.

 Više u video prilogu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene