Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvoz-izvoz

GDJE JE LOGIKA? Hrvatska uvozi lišće i grane, a izvozi - lišće i grane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan je popis namirnica koje Hrvatska uvozi, ali i izvozi. Ispada da nismo u stanju proizvesti zob, a ananas i datulje su naša izvozna snaga.

Uvoz zobi porastao je za 6779 posto 2015. u odnosu na 2014., sve više uvozimo ovce i koze - 444 posto više. Nemamo dovoljno ni brašna od pšenice i suražice pa ga uvozimo s porastom od 143 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIK NESRAZMJER DZS objavio podatke: Hrvatski vanjskotrgovinski deficit u iznosu od gotovo 200 novih Dinamovih stadiona Namirnice plin, hrana, ulje... Cijenu rata plaćat ćemo - poskupljenjima: "Ono što će se sigurno dogoditi jest da će cijene goriva još neko vrijeme biti na ovoj visokoj razini..."

Nedostaje nam lišća i grana - uvoz je rastao 89%, te voće nekuhano, smrznuto - porast od 80%.

Što se izvoza tiče, dogodila se ekspanzija izvoza vodenih beskralješnjaka osim rakova i mekušaca, živih i svježih - nevjerojatan porast od 10.251 posto. Umjesto da lišće, grane, svježe, sušeno prodamo na domaćem tržištu, jer ga nedostaje, mi ga izvozimo s porastom od 5090 posto.

Ovo je nešto što možemo razumjeti - Mast svinjska i peradska izvozi se sa stopom rasta od 1.130 posto, ali ne razumijemo da Hrvatska izvozi - Datulje, smokve, ananas i drugo svježe ili suho voće s porastom od 735 posto.

Dakle hrvatski ananas - isto kao i muškatnjak, macis, kardamom koji rastu za 589 posto, ali zapravo ne rastu u Hrvatskoj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene