Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni investicijski forum

Bogati šeici žele ulagati: 'Hrvatska nam je interesantna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je počeo prvi Međunarodni investicijski Forum. Cilj mu je privući što više investitora i pokušati ukloniti brojne prepreke za investiranje.

U Zagreb je stiglo puno velikih igrača iz poslovnog svijeta i investicija, šeici, predsjednici Uprave poznatih banaka.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

'Hrvatsku smatramo obećavajućom i entuzijastičnom i zato je smatramo vrlo interesantnom u ovakvom vremenu u Europi. Interesi su nam uglavnom turizam i energetika', rekao je šeik Mohamed A. Althani. Za razliku od šeika kojem je Hrvatska još uvijek egzotika, Turci ovdje već odavno ulažu. Većinski su vlasnici Šibenske marine Mandalina. Imaju lokalne partnere, kažu, i to im olakšava posao. Zadovoljni su investicijskom klimom i kupuju još dvije marine.

Vlada je optimistična. 'Radovat će me ako u što skorijem vremenskom razdoblju neki od uvaženih gostiju, koji još nisu ulagali u Hrvatsku, vidim kako ulažu u zdrave investicijske projekte', rekao je potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević.

'Ja uvijek govorim da smo zemlja estetike, to je neosporno. Tko god je obišao Hrvatsku, još da dodamo da budemo zemlja etike to bi značilo da smo uspješna brendirana zemlja za vas koji želite ulagati', rekao je Nadan Vidošević.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene