456206
456206
456206
456206
456206

Startup srijeda uz Andriju Čolaka

  • , 07.11.2016., 11:52
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) organizirala je 2.studenog Startup srijedu s Andrijom Čolakom, osnivačem franšize Surf’n’Fries i suosnivačem startupa KISHA.

 
 
 
 
Startup srijeda uz Andriju Čolaka (Foto: CRANE)
Startup srijeda uz Andriju Čolaka (Foto: CRANE)

Startup srijeda u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) zabilježila je rekordan broj posjeta pa je tako predavanje Andrije Čolaka, osnivača franšize Surf’n’Fries i suosnivača startupa KISHA slušalo više od 150 posjetitelja. Pred prepunom dvoranom događaj su službeno otvorili Davorin Štetner, predsjednik Cranea te Paulina Šojat, brand managerica Chivasa.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. listopada održava u Zagrebu.

''Hrvatska još nije zemlja-prijatelj poduzetniku, ali vjerujem da će se to uskoro promijeniti. Kroz CRANE pokušavamo gurati neke poruke poput one da je neuspjeh sastavni dio uspjeha te poticati mlade da budu uporni. Posebno sam ponosan na činjenicu da su članovi Cranea u studenome investirali 500.000 kn o čemu će više riječi biti uskoro '', izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Cranea.

Partner ove Startup srijede bio je Chivas – premium škotski viski. Chivas unutar globalne kampanje “Win the right way” nastoji pomoći perspektivnim start-upovima u poslovanju te podupirati vrijednosti kao što su odvažnost, hrabrost, prijateljstvo.

Nakon pozdravnih govora, zvijezda ovog izdanja Startup srijede - Andrija Čolak prepričao je svoju priču o usponu. Kako je osnovao franšizu Surf’n’Fries koja danas broji više od 40 lokacija, u više od 15 zemalja svijeta među kojima je odnedavno i Vijetnam. Također, Andrija je dio tima koji je napravio prvi pametni kišobran u svijetu – KISHA koji od samog početka bilježi veliki uspjeh. U prva tri mjeseca rasprodana je serija od 1000 komada, a danas su prisutni na tržištu 30 zemalja svijeta.

U sklopu Startup srijede predstavljena je i nadolazeća konferencija poslovnih anđela, najveća takva konferencija u Europi, EBAN Winter University 2016., čija je NOVA TV medijski pokrovitelj sa zadovoljstvom.

Konferencija će se održati 29. i 30. studenog u KD Vatroslav Lisinski. Također, u sklopu Startup srijede objavljeno je i novo s partnerstvo s Uberom, koji je postao srebrni partner konferencije te time svakom sudioniku konferencije osigurao dvije besplatne vožnje.

CRANE je neprofitna udruga koja okuplja privatne investitore koji su zainteresirani za ulaganja u inovativne tvrtke u ranom stadiju razvoja. Udruga je pokrenuta 2008. godine zajedničkom inicijativom partner institucija Agencije za promicanje izvoza i ulaganja, Poteza Ventures, Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije, Udruge za poticanje softverskog i online poduzetništva ‘Initium’ i uspješnih poduzetnika Damira Sabola i Hrvoja Prpića. Do 2015. godine, članovi Crane-a u hrvatske tvrtke uložili su preko 20 milijuna kuna.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se