Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Staničić: Hrvatske tvrtke nastavit će s investicijama u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske tvrtke nastavit će investirati u Srbiji, a posebno su zainteresirane za greenfield investicije, izjavio je hrvatski veleposlanik u Beogradu Tonči Staničić u intervjuu za beogradski tjednik "Preduzeće".

"Koliko su ulagači iz Hrvatske zainteresirani i za greenfield investicije svjedoči to da će jedna renomirana hrvatska tvrtka početi s gradnjom čim se okonča postupak dobivanja svih potrebnih dozvola", najavio je Staničić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom Ilustracija nepoštene trgovačke prakse? AZTN pokrenuo upravni postupak protiv poznatog trgovačkog lanca

Za tvrtke iz obje države, kazao je Staničić, najbolja su zajednička ulaganja i hrvatski kapital, udružen s domaćim, pravno je najsigurniji, najbolje je prihvaćen, a i poslovni rezultati koje postižu takva poduzeća su "impresivni".

Kada je o ulaganjima Srbije u Hrvatsku riječ, Staničić ocjenjuje da je malo ozbiljnih pokušaja srbijanskih tvrtki da uđu na hrvatsko tržište.

"Na hrvatskom tržištu nema pravnih prepreka za strane tvrtke, pa time niti za tvrtke iz Srbije", kazao je hrvatski veleposlanik.

Kako je veleposlanik Staničić naveo u intervjuu, prema podacima Hrvatske gospodarske komore, u Srbiji je aktivno oko 160 tvrtki iz Hrvatske, a od 2000. do 2007. godine robna razmjena Hrvatske i Srbije značajno je porasla, oko milijardu eura godišnje, dok se očekuje da bi do kraja 2010. godine robna razmjena mogla premašiti dvije milijarde eura.

Tjednik "Preduzeće" navodi da je, prema podacima Hrvatske narodne banke, iz Hrvatske je u Srbiju ukupno do sada uloženo 382 milijuna eura, a investicije u 2007. iznosile su 64 milijuna eura.

Najveći investitori, navodi list, u Srbiji su Agrokor, Belišće, Nexe grupa, Dukat, Vindija, M-Profil i Školska knjiga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene