Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza nema utjecaja

Sreća na poslu: Najsretniji Hrvati koji vole svoj posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raditi posao koji voliš je Hrvatima najvažnije za sreću na radnom mjestu.

Prema istraživanju internetskog portala MojPosao čak 95% zaposlenih smatra kako je za sreću na radnom mjestu najvažnije raditi posao koji voliš. 91% ispitanika sretnim se odjeća ako imaju kolege koje cijene i koje njih cijene, a tek nešto manji postotak onih je kojima je važno imati nadređene koji ih cijene.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

>> Zaposlenici u RH u najvećem strahu od otkaza

>> Kontrola zaposlenika pravo poslodavca ili 'uhođenje'?

Daljnji razlozi sreće na radnom mjestu su pravedna primanja, ispunjavanju radnih potencijala, kreativnost posla i njegovu izazovnost, dinamičnost. Tek 66% ispitanika smatra da su za sreću na radnom mjestu važna visoka primanja. S druge strane, najveći postotak sretnih zaposlenika, njih 52%, su oni s najvišim primanjima među ispitanicima, oni koji imaju primanja iznad osam tisuća kuna.

Nešto manje od polovice ispitanika, 43%, je sretno ili vrlo sretno svojim tipičnim danom na poslu. Sličan postotak je iznosio i 2005. godine pa je zaključak kako gospodarska kriza ne utječe na zadovoljstvo poslom. Istraživanje je pokazalo kako nema većih razlika obzirom na spol i dob u tome koliko su ispitanici sretni na svom radnom mjestu. Iznimka su ispitanici od 46 ili više godina od kojih se 52% osjeća sretno ili vrlo sretno na poslu. Kos ostalih dobnih skupina taj postotak je prosječno 42%.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene