Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje tržišne pozicije

Solin: Sporazum o poslovnoj suradnji hrvatskoga i australskog proizvođača jedrilica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati hrvatski proizvođač jedrilica AD Brodovi iz Solina i australski proizvođač jedrilica Sydney Yachts dogovorili su trogodišnju proizvodnju i distribuciju Sydney jedrilica.

Poznati hrvatski proizvođač jedrilica AD Brodovi iz Solina i australski proizvođač jedrilica Sydney Yachts dogovorili su tijekom Sajma brodova u Sydneyu trogodišnju proizvodnju i distribuciju Sydney jedrilica.

U prvoj godini, kako je danas rečeno u AD Brodovima, planirano je proizvesti 5-7 jedrilica u vrijednosti od 1,5 milijun eura, a u drugoj godini računa se vrijednost zaključena posla udvostručiti, rečeno je danas u AD Brodovima u Solinu.

'Vrlo smo ponosni što smo dogovorili suradnju sa Sydney Yachtsom i što možemo predstaviti tu australsku ikonu našim globalnim kupcima i distributerima', izjavio je Krešimir Sečak iz AD Brodova. Po njegovim riječima ta suradnja će ojačati poziciju AD Brodova na globalnom tržištu i pomoći rastu i razvoju hrvatskoga brenda Salone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mogao proći VIDEO KAOS NA VISU: Kapetan trajekta sirenom budio vlasnike jedrilica Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Zbog jakog nevremena nasukale se jedrilice

>> U Uljaniku porinut 148 metara dug brod jaružar

Izvršni direktor Sydney Yachtsa Darren Williams izjavio je kako su u AD Brodovima, proizvođaču vrhunskih Salona, pronašli idealnog strateškog partnera, koji dijeli njihove vrijednosti: inovativnost, kvalitetu i usredotočenost na želje kupaca. Po njegovim riječima ta suradnja će Sydney Yachtsu omogućiti da značajno ojača svoju tržišnu poziciju i cijenovno ponovno bude konkurentan europskim brodogradilištima.

Proizvodnja jedrilice Sydney GTS 43 za australsku tvrtku započet će krajem godine, nakon što budu dopremljeni kalupi. Predstavljanje toga vrsnoga krstaša, namijenjena vrhuskim regatnim jedriličarima, najnovijeg modela Sydney Yachtsa, bit će na proljeće iduće godine, nakon čega će krenuti i proizvodnja GTS 37, brze regatne jedrilice, za istoga naručitelja. Jedrilice je dizajnirao poznati dizajner Jason Ker, koji je dizajnirao i Salonu 60 te jedrilice za Americas Cup.

Hrvatska jedrilica 'Salona 37' proizvođača AD Brodova iz Solina na jednom od najpoznatijih nautičkih sajmova u svijetu, düsseldorfskom sajmu brodova, izabrana je 2007. za europski brod godine, u kategoriji dužine od 10 do 12 metara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene