Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivan primjer iz Pule

Skupila bakine recepte, otvorila obrt i pokrenula proizvodnju sirupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobrih ideja među domaćim poduzetnicima ne nedostaje. Bisera Pudić iz Pule jedna je od njih. Proizvodnja sirupa od voća i povrća pokazala se kao uspješan i na tržištu vrlo tražen proizvod.

Nakon duge i neuspješne potrage za poslom Bisera Pudić je odlučila skupiti bakine recepte i proizvoditi sirup. 'Ljudi ovdje vole taj sirup miješati, razrjeđivati s vodom, onda sam si ja mislila - pokušat ću to pripremiti', kaže Bisera.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

I nije pogriješila. Otvorila je obrt i pronašla posao u kojem i sama uživa. 'To je bio jedan punkt gdje sam ja rekla: e sad ću sama, pa već mi je dosadilo tražiti posao, i tako ga nema, nitko ti ne da posao', kaže Bisera.

>> S 20 godina postao uspješan poduzetnik - otkrio kako je uspio!

Počela je s četiri voćna okusa. 'Počela sam s 20 boca, otišla sam na jedan obični sajam gdje se ispostavilo da sam ja to odmah prodala i da je bila potražnja opet za sljedeći sajam', dodaje.

U nekoliko mjeseci višestruko je povećala proizvodnju. A na upit svojih klijenata, proširila je i ponudu. 'Oni su sve više tražili povrtne sirupe, prvi je bio od celera i peršina i onda se kasnije proširilo na artičoku, kadulju, mrkvu, ciklu...', priča Bisera.

Sirupe priprema od biljaka koje sama ubere i to na običnom kućnom štednjaku. U njih ne dodaje ni bojila, ni konzervanse. A to je, tvrdi Bisera, i tajna dobre prodaje. 'Za voćne sirupe potrebno je cirka 30 minuta, za povrtne treba 24 sata.'

U svom novom poslu kojeg svakodnevno širi, Bisera uživa. A on joj je, kaže, osim brojnih poznanstava donio i financijski povratak u život. 'Obogatiti se ne možeš, ali možeš preživjeti od toga', kaže.

Važno je, zaključuje, ne sjediti prekrštenih ruku i čekati da se posao od nekud stvori. Treba krenuti od jednostavnih stvari koje se, kao u Biserinom slučaju, mogu pretvoriti u uspješan poduzetnički pothvat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene