Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadaju se proizvodnji

Sindikalisti odustali: Splitska Željezara pokreće stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na trgovački sud u Splitu stigao je zahtjev HEP-a za pokretanje stečaja nad splitskom Željezarom.

Nakon dvije godine borbi, prosvjeda i štrajkova glađu radnici i sindikalisti su prihvatili da nema drugog rješenja. Smatraju da će se na taj način moći ponovno pokrenuti proizvodnja, budući da potencijalni kupci nisu htjeli željezaru u sadašnjem stanju. Postoji mogućnost da CIOS, tvrtka koja se bavi preradom otpada, u stečaju s preustrojem unajmi taj objekt ili da nakon stečaja i novog javnog natječaja pokrene proizvodnju.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

>> Josipović: DORH bi vjerojatno trebao vidjeti o čemu se radi u Željezari

Sindikati se nadaju da bi u Željezari ponovno moglo raditi barem 200 od sadašnjih 400 radnika.  'Oni kupci koji su prije željeli kupiti željezaru su odustali. Jednostavno nisu se mogli financijski uklopiti i ostao nam je jedino stečaj s preustrojem, tako bi se to moglo nazvati jer ipak će se tu pokrenuti proizvodnja i dio ljudi će nastavit raditi', smatra sindikalni povjerenik Mladen Bekavac.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene