Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seoski turizam uklopiti u sveukupan razvoj turizma i gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seoski turizam potrebno je uklopiti u sveukupan razvoj hrvatskog turizma i gospodarstva, zaključeno je na zajedničkoj tematskoj sjednici triju saborskih odbora - za razvoj i obnovu, za turizam te poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Na tematskoj sjednici 'Aktualno stanje, mogućnosti i pretpostavke razvoja ruralnog turizma u Hrvatskoj sa smjernicama toga razvoja' govorilo se o stanju, teškoćama u razvoju i budućnosti seoskog turizma u Hrvatskoj, s naglaskom na različite uvjete, poput normativnih, obrazovnih, organizacijskih, razvojnih, novčanih i promidžbenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude'' Slika nije dostupna REVITALIZACIJA LIKE Plenković o delimitiranju porodiljnih naknada: ''Sve što ulažemo u ceste i poljoprivredu ima manje smisla ako nas ima manje''

Sudionici su zaključili da je seoski turizam bitan čimbenik u očuvanju identiteta, tradicije i običaja seoskog područja. Ta djelatnost štiti okoliš, jača autohtonu tradicijsku i ekološku proizvodnju i pomaže razvoju tih krajeva na osnovi održivog razvoja, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je 14 hrvatskih županija, brojne jednice lokalne samouprave te različite ustanove nedavno potpisale Deklaraciju o ruralnom razvoju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene