Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Građanima najavljeno poskupljenje struje za 27%!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladinom Povjerenstvu za energetiku HEP je danas iznio zahtjev za 27-postotnim poskupljenjem struje. Povjerenstvo je prihvatilo njihovu argumentaciju za poskupljenjem, a o konačnom iznosu će Vlada odlučiti vjerojatno do 15. lipnja. HEP je, podsjetimo, tražio poskupljenje od 54%.

Građanima će to značiti pedesetak kuna veće mjesečne račune za električnu energiju, a HEP-u će biti dovoljno da pokrije svoje troškove.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak Ribolov - 2 Ljuti kao fiš paprikaš Razbjesnilo ih poskupljenje: "Oni mogu s jednom dozvolom od Savudrije do Prevlake, a mi u krugu od pet kilometara moramo vaditi tri"

'Mi smo nekim mjerama uspjeli smanjiti zahtjev HEP-a. Današnji zahtjev je korekcija cijena za 27%. Članovima Povjerenstva taj zahtjev se čini realnim, ali ćemo od strane Vlade još nastojati učiniti nešto čime bismo taj zahtjev umanjili', rekao je ministar gospodarstva, Damir Polančec.

Poskupljenje struje od 54% za SDP je apsolutno nenormalno. 'Ovakve stravične udare hrvatski građani bez rasta plaća jednostavno neće moći podnijeti', rekao je Slavko Linić.

SDP-ovcima nije jasno je li HEP-ov razlog za nevjerojatnim poskupljenjem ludilo i nestručnost uprave ili stvarnost. 

Znači li to, pita se Linić, da premijer četiri godine nije dopuštao tržišnu zakonitost i tako uništavao HEP?!


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene