Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisilna naplata od Jamnice

Sberbank zaplijenio dionice u Sarajevskom kiseljaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sberbank je zaplijenio dionice Sarajevskog kiseljaka koje mu je u zalog za kredit dala Jamnica, odnosno Agrokor, i to u iznosu od nešto više od 258 milijuna kuna.

Iz Jamnice su izvijestili Zagrebačku burzu da je Općinski sud u Kiseljaku donio odluku prema kojoj je Sberbanku, odnosno njegovoj podružnici u Zagrebu i Ljubljani, odobrena zapljena i prodaja dionica Sarajevskog kiseljaka, i to u iznosu od 67.444.313 konvertibilnih maraka što u kunskoj protuvrijednosti iznosi 258.928.300 kuna.

Riječ je o dionicama Jamnice koje je bivša uprava Agrokora na čelu sa Ivicom Todorićem dala kao zalog za kredit, a Sberbank se odlučio naplatiti prisilnim putem. 

Pročitajte i ovo Fortenova Grupa Poslali priopćenje Vlada odbacuje uplitanje: "Pojavile su se neutemeljene špekulacije da je Vlada vršila neprimjeren pritisak na njemački Allianz da preuzme ruski udio u Fortenovi" PR Kako trgovati cijenom dionica Razvoj umjetne inteligencije utječe pozitivno na dionice tehnoloških tvrtki

Predsjednik uprave Jamnice Mislav Galić nalazi se na popisu DORH-a i među 15 osoba protiv kojih se vodi istraga vezano uz malverzacije u Agrokoru.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene