Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sazvana sjednica GSV-a o privatizaciji valjaonice cijevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospodarsko-socijalno vijeće Sisačko-moslavačke županije sazvalo je za 13. travnja sjednicu o tijeku privatizacije sisačke Valjaonice cijevi, o modernizaciji Inine Rafinerije nafte i zaštiti okoliša u Sisku, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kako je rekao predsjednik Županijskog GSV-a i zamjenik županice Rajko Mladenović, na tu sjednicu pozvali su potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Damira Polančeca, ministra gospodarstva Branka Vukelića, dužnosnike Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP-a) te predstavnika Uprave sisačke Valjaonice cijevi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radnici sisačke Valjaonice cijevi obustavili rad Slika nije dostupna Ponovno prodana Valjaonica cijevi Sisak

Od predstavnika vlasnika Valjaonice GSV traži odgovore na pitanje "zašto do sada, u tri javna natječaja, nije izabran novi vlasnik Valjaonice te zašto je poništen prošli, treći, javni natječaj za kupnju Valjaonice, na koji su se javili mogući strateški kandidati s prihvatljivom ponudom".

"Nemamo namjeru, a ni pravo sudjelovati u odlučivanju komu će Valjaonica biti prodana, ali imamo moralno pravo i obvezu zatražiti odgovore na upit zašto to do sada nije učinjeno, zašto je poništen treći i raspisan četvrti natječaj za kupnju Valjaonice, jer još nije počela nužna modernizacija proizvodnje čelika i čeličnih cijevi, koje su sve traženiji i skuplji proizvodi na svjetskim tržištima", rekao je Mladenović.

Istaknuo je da županijski GSV traži odgovor od Uprave i NO INA-e d.d. te od Vlade na upit zašto kasni modernizacija sisačke Rafinerije, hoće li pogon Claus, koji će smanjiti onečišćenje sumporovodikom, biti završen u kolovozu, kao što je obećano.Traže i odgovore na to kako teku pripreme za modernizaciju ostalih Rafinerijinih pogona, o kojima ovisi sudbina Rafinerije.

Članovi Županijskog GSV-a Darko Idžaković i Andrija Prelošćan napomenuli su da "bez Željezare i Rafinerije nema ni Siska" te da "GSV ima pravo tražiti konkretne informacije o tome što će biti s tim dvjema tvornicama u kojima radi više od 2000 Siščana, o kojima ovisi još najmanje 10.000 ljudi".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene