Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Sanader tvrdi da nema razloga za zabrinutost zbog gospodarske krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Ernestinovu kako smatra da u ovome trenutku nema razloga za ocjenu da će se financijska i gospodarska kriza u Americi u takvom opsegu prenijeti u Europu da bi to i u Europi izazvalo financijsku krizu.

Na novinarski upit imaju li hrvatski građani razloga strahovati zbog svjetske gospodarske krize s obzirom da je većina hrvatskih banaka u stranom vlasništvu, Sanader je odgovorio kako je pala vrijednost dionica nekih banaka, ocijenivši kako su pad i porast dionica normalna zbivanja na financijskom tržištu. Ali Vlada i HNB će pomno pratiti razvoj događaja na europskom tržištu, rekao je dodajući da za 'za sada nema razloga za zabrinutost'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

Sanader je na pitanja novinara odgovarao nakon otvorenja radova na izgradnji dalekovoda Ernestinovo-Pečuh.

Na upit hoće li Vlada potvrditi odluku Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju o prodaji 38 posto udjela županjske Sladorane virovitičkoj tvrtki 'Viro', oko čega se u javnosti posljednjih tjedana vode brojne polemike, Sanader je kazao kako će se spomenuta odluka HFP-a razmotriti, ali da u ovome trenutku ne može prejudicirati odluku Vlade.

Zamoljen da komentira tko bi trebao podnijeti odgovornost za izgrede hrvatskih navijača, Sanader je odgovorio kako 'to nisu navijači, nego divljaci'. To se mora razlikovati, jer pravi navijač navija za svoj klub i ne vrijeđa drugoga, rekao je Sanader.

'Posebice moram odbaciti poteze koji podsjećaju na bilo koji oblik totalitarnog režima, ustaški, fašistički ili nacistički. Tim mladim ljudima treba reći da mi Hrvatsku nismo gradili na ustaštvu, nego na zajedništvu svih Hrvata i domoljuba, koji su išli u obranu Hrvatske. Nismo je gradili tako da smo se prisjećali katastrofalne Pavelićeve politike, u kojoj je prodao pola Hrvatske, da bi tobože ostvario državu', poručio je premijer Sanader.

Ocijenivši kako su nedavni izgradi u Pragu "prelili čašu" te da 'represivni aparat mora puno jače zahvatiti u taj dio - ne navijača, nego divljaka', Sanader je dodao kako su tim povodom u London otputovali potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, kako bi vidjeli na koji je način u Engleskoj riješen problem huliganizma na stadionima.

Zamoljen da komentira optužbe čelnika HDSSB-a Branimira Glavaša, koji je u medijima rekao da jedan od čelnika osječkoga HDZ-a, ne imenujući ga, tuče suprugu, Sanader je kazao kako ono što Glavaš kaže treba dobro provjeriti i staviti pod znak pitanja te da bi bilo najbolje da o tome govori predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević.

Kovačević je izjavio novinarima kako je Glavaš 'rekao nešto načelno i insinuirao' te ga pozvao da "skine selotejp s usta i jasno kaže na koga je mislio, kada je iznio ove grube optužbe i bolesne konstrukcije", koje su, kako drži, 'dio predizborne politike'. Glavaš je ustvrdio kako HDZ vode nasilnici, no oni (nasilnici) su iz HDZ-a otišli prije tri godine, kada smo iz stranke izbacili Glavaša i njegovu ekipu, pa u HDZ-u nasilništva više nema, rekao je Kovačević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene