Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasovanje u petak

Sabor će u ponedjeljak raspravljati o rebalansu proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor će raspravljati o Vladinom prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna kojega bi trebao izglasati idući petak, izvijestio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Zastupnici su dnevni red aktualne sjednice popodne dopunili predloženim rebalansom kojim se proračunski prihodi smanjuju sa 124 milijarde na 116 milijardi kuna, a rashodi sa 126,9 na 121,5 milijardu kuna. Dnevni red dopunjen je pratećim prijedlogom izmjena Zakona o izvršavanju državnog proračuna za 2009.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

U dnevni red ukupno je ušlo desetak novih točaka, među kojima i prijedlog zakona o osnovici za plaće u javnim službama kojim će se od 1. travnja javnim službenicima smanjiti plaće za šest posto. Sabor bi na ovoj sjednici trebao izabrati i troje sudaca Ustavnog suda - izbor ustavnih sudaca, kojim bi se popunila tri upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, također je uvršten u dnevni red 9. sjednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene