Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika EK-a

Rast vanjskog duga glavna je ranjiva točka hrvatske ekonomije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako vidjeti čašu napola punu, a ne praznu pokazala je na sjednici Vlade njezina predsjednica Jadranka Kosor.

Istaknula je pohvale Europske komisije zabilježene u izvješću o napretku gdje se govori o hrvatskom gospodarstvu. Na brojne kritike i upozorenja Europske komisije nije se ni osvrnula.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes" Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac

'Hrvatsko je gospodarstvo funkcionirajuće tržišno gospodarstvo i sposobno se nositi sa konkurentskim pritiscima. Kad to kaže Komisija, kad to piše u izvješću, a oni sasvim sigurno nisu u predizbornoj kampanji, onda tome treba vjerovati', poručila je Kosor.

Naravno, a pogotovo kada upozoravaju na previsoko zaduživanje, koje je, kako upozoravaju iz EU-a i dalje glavna ranjiva točka hrvatske ekonomije. 'Ono što je izuzetno bitno naglasiti je da će jako teško biti preokrenuti taj trend rasta inozemnog duga ukoliko ne dođe do promjene u samom gospodarskom modelu koji Hrvatska slijedi', smatra Zdeslav Šantić, glavni analitičar Splitske banke.

Koje je sve kritike EK-a premijerka prešutjela i što još uvijek treba poboljšati, pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene