Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odlučila

Raspisivanje natječaja za privatizaciju Uljanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada odlučila je danas o raspisivanju natječaja za privatizaciju pulskog Uljanika i to 59,25 posto dionica Uljanika po nominalnoj vrijednosti od 300 kuna po dionici, dok se 25 posto zadržava za prodaju zaposlenicima.

Pulsko brodogradilište posluje pozitivno, a uz prodaju 59,25 posto dionica po nominali, druga je specifičnost da se zadržava 25 posto dionica do trenutka kada se većinski paket proda budućem većinskom vlasniku, a te će se dionice ponuditi na prodaju zaposlenicima pod posebnim uvjetima, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Odluka nakon usuglašenih stavova

Napomenuo je da su se uvjeti za odluku Vlade o raspisivanju natječaja za privatizaciju Uljanika stekli nakon što su usuglašeni stavovi oko načina obeštećenja za pomorsko dobro. Nakon odluke o Uljaniku stječu se uvjeti da se u subotu objavi međunarodni, veliki natječaj za privatizaciju svih šest hrvatskih brodogradilišta, kazao je Polančec.

Kaže i kako je, bez obzira na krizu i činjenicu da ni brodarska niti brodograđevna industrija u ovom trenutku u svijetu ne stoje sjajno, optimist da se restrukturiranje kroz privatizaciju može provesti. Hrvatska vlada je sredinom srpnja donijela odluku o prodaji pet brodogradilišta po posebnim uvjetima, za jednu kunu, dok je za Uljanik, jedino brodogradilište koje je poslovalo pozitivno, predviđen poseban model. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene