Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hotel Novi

Radnici: Traženje stečaja iako je dug podmiren je presedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbijanje Turističke zajednice Novoga Vinodolskog da povuče zahtjev za pokretanje stečaja nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. nakon što su podmireni svi dugovi tvrtke prema Turističkoj zajednici presedan je u sudskoj praksi, istaknula je Maria Eterović u ime radnika tvrtke.

Ona je uputila molbu svim mjerodavnim državnim institucijama da zaustave, kako je navela, samovolju novljanskog gradonačelnika i predsjednika gradske Turističke zajednice Olega Butkovića, navodeći da on inzistira na pokretanju stečaja.

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

Time radi protiv interesa građana te cjelokupne Hrvatske, rekla je i pozvala premijerku Jadranku Kosor da svojim angažmanom u ovom slučaju zaštiti radna mjesta u Hotelima Novi d.o.o. Očekuje se uspješna sezona i nema nikakvih razloga da se sad pokreće štrajk, rekla je Eterović. Predstavnici radnika predstavili su peticiju kojom se od novljanske Turističke zajednice traži hitno povlačenje zahtjeva za stečaj, a od gradonačelnika, gradskih struktura i gradskih komunalnih poduzeća da 'prestanu vrštiti pritisak i opstruirati poslovanje tvrtke'. Peticiju je potpisalo 230 od ukupno 258 radnika.

Na novinarski upit za komentar tvrdnje Olega Butkovića da Hoteli Novi d.o.o još duguju Turističkoj zajednici Novog Vinodolskog 300.000 kuna za turističke članarine, predstavnici radnika su rekli da to nije točno. Pozvali su se i na zapisnik s ročišta prethodnog postupka za pokretanje stečaja nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. u kojem je utvrđeno da je tvrtka namirila dug vjerovniku te da su stečeni uvjeti za obustavu stečajnog postupka.

Hoteli Novi d.o.o. upravljaju turističkim kompleksom Novi Spa Hotels & Resort pokraj Novog Vinodolskog. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene