Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici 'Dalmatinke Nove' moraju platiti 40.000 kuna za vještačenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom Trgovačkog suda u Splitu 280 radnika sinjske tvornice konca "Dalmatinke Nove", koji su 27. lipnja podnijeli zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka, moraju do sutra na račun toga suda doznačiti 40.000 kuna za troškove sudskog vještačenja.

Sudskim vještačenjem utvrdila bi se solventnost, odnosno sposobnost poslovanja tvornice, a to je zatražio pravni zastupnik radnika u predstečajnom postupku, što je stečajni sudac prihvatio.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR U OBITELJI ''O tome svi šute, a ona je ucijenjena zastrašivanjem'': U dijelovima Hrvatske sve je više spolnog zlostavljanja djece Filip Zavadlav potvrdio odvjetnik Filipa Zavadlava iz Svetošimunske prebacili u bolnicu Vrapče, počelo psihijatrijsko vještačenje

Radnici su zatražili pomoć sindikata, ustanova, institucija, gradske vlasti, političkih stranaka jer, kako je rekla predsjednica podružnice NSH-a Iva Radonja, radnici nemaju taj novac.

"Ako do sutra ne uplatimo novac, stečajni bi sudac Ivan Basić mogao odbiti naš zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka", rekla je Radonja. Radnicima su u pomoć pritekli vijećnici SDP-a iz Sinja, koji su se odrekli mjesečnih vijećničkih naknada, radnici sinjskog Autoprijevoza koji su skupili oko 2000 kuna, neke braniteljske udruge sa sinjskog područja grada Sinja te pojedinci koji su darovali novac za plaćanje troškova vještačenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene