Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosječna neto plaća u lipnju 4.738 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Fine, u privatnom sektoru u lipnju su isplaćene prosječne neto plaće u iznosu od 4.272 kune, a u državnom sektoru u iznosu od 5.458 kuna.

Prosječna neto plaća po radniku u Hrvatskoj je u lipnju ove godine iznosila je 4.738 kuna i prema onoj isplaćenoj u svibnju nominalno je veća za 2,8 posto, a realno za 3,2 posto, objavila je Financijska agencija. 

Pročitajte i ovo Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

Prema podacima Fine, u privatnom sektoru u lipnju su isplaćene prosječne neto plaće u iznosu od 4.272 kune, a u državnom sektoru u iznosu od 5.458 kuna. 

Prema područjima djelatnosti prosjek neto plaća u lipnju se kretao od 3.837 kuna u djelatnosti ribarstva do 7.387 kuna u djelatnosti financijskog poslovanja. 

Po županijama prosječna se neto plaćala kretala od 3.475 kuna u Međimurskoj do 5.479 kuna u Gradu Zagrebu. 

Pravne su osobe u Hrvatskoj za bruto plaće u lipnju isplatile ukupno 6,44 milijarde kuna, a za neto plaće ukupno 4,41 milijardu kuna.

Sredstva isplaćena za neto plaće na razini Republike Hrvatske u lipnju su u odnosu na svibanj nominalno porasla za 3,4 posto, a realno za 3,8 posto, dok na godišnjoj razini, prema lipnju prošle godine, nominalni porast iznosi 7,9 posto, a realni 5,8 posto. 

Za naknade materijalnih prava radnika u lipnju ove godine isplaćeno je ukupno 320,8 milijuna kuna, od čega 40,1 posto za prijevoz na posao i s posla, 25,9 posto za regres za godišnji odmor, 8,6 posto za terenski dodatak, 8 posto za dnevnice u zemlji, itd.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene