Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Propala prodaja Alitalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodaja Alitalie danas je definitivno propala jer su se svi ponuđači povukli iz aukcije za kontrolni udio u tom posrnulom talijanskom nacionalnom zračnom prijevozniku.

U službenom priopćenju objavljenom pet dana prije isteka produljenog krajnjeg roka aukcije, konzorcij predvođen američkim ulagačima Texas Pacific Group (TPG) i Matlin Patterson potvrdili su svoju ranije najavljenu namjeru da će povući svoju ponudu.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Priopćenje je stiglo tek nekoliko sati nakon što je talijanski privatni zračni prijevoznik Air One objavio kako povlači svoju ponudu zbog prestrogih uvjeta prodaje.

Objave povlačenja ponuda uzrokovale su pad vrijednosti dionica Alitalie na burzi u Milanu za osam posto, te povećale vjerojatnost da bi kompanija u bliskoj budućnosti mogla biti primorana proglasiti bankrot.

Ukupno pet konzorcija, uključujući i ruski Aeroflot, bilo je zainteresirano za kupnju 49,9 posto udjela u Alitaliji, koja je u državnom vlasništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene