Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem u potražnji kredita

Profitabilnost banaka pala sa 16 na šest posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatske udruge banaka poručili su kako u Hrvatskoj nije problem ponuda kredita, već potražnja.

Bankari tvrde da će se kreditna aktivnost pojačati, a kamate smanjiti onda kada država smanji porezna i birokratska ograničenja za investicije i tako ozdravi gospodarstvo. Predsjednik Udruge Zoran Bohaček poručio je kako je profitabilnost domaćih banaka za vrijeme krize pala sa 16 na šest posto.

Pročitajte i ovo Zdenko Adrović ZA DNEVNIK NOVE TV Šef Hrvatske udruge banaka otkrio tko će biti najugroženiji rastom kamata, ali i poručio: "Kamate kod nas ne mogu eksplodirati" Slika nije dostupna MINUSI NAŠI SVAGDAŠNJI Od 1. rujna velika promjena na tekućim računima: Šef udruge banaka objasnio detalje

>> Raste broj kredita koje banke ne mogu naplatiti!

Zaključio je i kako je teško procijeniti kada će se zaustaviti rast švicarskog franka, zbog kojeg su rate građanima koji su se zadužili u toj valuti znatno veće. 'Nezahvalno je raditi procjene pogotovo u budućnosti, HNB je upozoravala rekla je da ljudi moraju znati što znači zaduživat se u Švicarcima da oni mogu braniti i održavati tečaj kuna-euro, ali dolari, švicarski i jeni th sve ostale valute idu gore dolje', istaknuo je Bohaček.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene