top box 1 test
44565
44565
44565
44565
44565

Prodaja dionica Petrokemije

  • , 24.04.2008., 16:09
  • Autor:
  • komentara

Čelnici sindikata i Udruge hrvatskih branitelja u kutinskoj Petrokemiji izvijestili su o prodaji 12,45 posto dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju koje može kupiti 8000 Petrokemijinih radnika, bivših radnika i umirovljenika.

 
 
 
 
Petrokemija
Petrokemija
Petrokemija

To je omogućeno nedavno potpisanim sporazumom s Vladom, kojim se po povoljnim uvjetima može kupiti 416.248 dionica ili 12,45 posto, a poštuje se i zahtjev da 51 posto Petrokemije d.d., strateški značajne za razvoj hrvatskog gospodarstva, ostane u vlasništvu RH, rekao je Željko Klaus, glavni povjerenik Podružnice samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Uz danas objavljen popis mogućih kupaca na web stranici Petrokemije, do 17. svibnja zainteresirani će i na trima mjestima u tvrtki moći provjeriti točnost podataka, a potom potpisati izjavu o kupnji. Kao pomoć onima koji ne mogu doći u tvrtku bit će osnovano posebno povjerenstvo.

Od 2. do 12. lipnja sklapat će se ugovori i kupovati dionice s popustom u rasponu od 20 do 65 posto.

Za 45 godina staža u Petrokemiji dionica je 39,90 kuna, a za staž manji od godine dana 91,20 kuna.

Cijena jedne dionice je 114 kuna, uz nju se priznaje osnovni popust od 20 posto te za svaku punu godinu radnog staža u tvrtki jedan posto.

Najavljeno je i osnivanje udruge malih dioničara Petrokemije d.d.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

Brodolom trajekta s 470 putnika, četvero poginulih (Video: Dnevnik Nove TV)

16.04.2014. - "Sve je bilo u redu, a onda se čulo 'buum', zvuk padanja tereta", kazala je Reutersu Cha Eun-ok, koja je bila na palubi i fotografirala. "Tada smo preko zvučnika čuli obavijest da ostanemo na mjestima. Oni koji su ostali na mjestima, ostali su zarobljeni", rekla je.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se