top box 1 test
44565
44565
44565
44565
44565

Prodaja dionica Petrokemije

  • , 24.04.2008., 16:09
  • Autor:
  • komentara

Čelnici sindikata i Udruge hrvatskih branitelja u kutinskoj Petrokemiji izvijestili su o prodaji 12,45 posto dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju koje može kupiti 8000 Petrokemijinih radnika, bivših radnika i umirovljenika.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

To je omogućeno nedavno potpisanim sporazumom s Vladom, kojim se po povoljnim uvjetima može kupiti 416.248 dionica ili 12,45 posto, a poštuje se i zahtjev da 51 posto Petrokemije d.d., strateški značajne za razvoj hrvatskog gospodarstva, ostane u vlasništvu RH, rekao je Željko Klaus, glavni povjerenik Podružnice samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Uz danas objavljen popis mogućih kupaca na web stranici Petrokemije, do 17. svibnja zainteresirani će i na trima mjestima u tvrtki moći provjeriti točnost podataka, a potom potpisati izjavu o kupnji. Kao pomoć onima koji ne mogu doći u tvrtku bit će osnovano posebno povjerenstvo.

Od 2. do 12. lipnja sklapat će se ugovori i kupovati dionice s popustom u rasponu od 20 do 65 posto.

Za 45 godina staža u Petrokemiji dionica je 39,90 kuna, a za staž manji od godine dana 91,20 kuna.

Cijena jedne dionice je 114 kuna, uz nju se priznaje osnovni popust od 20 posto te za svaku punu godinu radnog staža u tvrtki jedan posto.

Najavljeno je i osnivanje udruge malih dioničara Petrokemije d.d.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:

11dbea2b24_60986325 Doznajte kome bi dug mogao biti oprošten (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar financija, kako je najavio, nastavlja raditi na rješenju za građane koji su u blokadi zbog duga od 10 tisuća kuna ili manje. Oni većinom duguju bankama ili telekomunikacijskim tvrtkama. Vladin tim je s njima održao sastanak. Načelni dogovor je postignut, dug će se opraštati, ali samo za tri vrste blokiranih građana.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se