44565
44565
44565
44565
44565

Prodaja dionica Petrokemije

  • , 24.04.2008., 16:09
  • Autor:
  • komentara

Čelnici sindikata i Udruge hrvatskih branitelja u kutinskoj Petrokemiji izvijestili su o prodaji 12,45 posto dionica iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju koje može kupiti 8000 Petrokemijinih radnika, bivših radnika i umirovljenika.

 
 
 
 

To je omogućeno nedavno potpisanim sporazumom s Vladom, kojim se po povoljnim uvjetima može kupiti 416.248 dionica ili 12,45 posto, a poštuje se i zahtjev da 51 posto Petrokemije d.d., strateški značajne za razvoj hrvatskog gospodarstva, ostane u vlasništvu RH, rekao je Željko Klaus, glavni povjerenik Podružnice samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Uz danas objavljen popis mogućih kupaca na web stranici Petrokemije, do 17. svibnja zainteresirani će i na trima mjestima u tvrtki moći provjeriti točnost podataka, a potom potpisati izjavu o kupnji. Kao pomoć onima koji ne mogu doći u tvrtku bit će osnovano posebno povjerenstvo.

Od 2. do 12. lipnja sklapat će se ugovori i kupovati dionice s popustom u rasponu od 20 do 65 posto.

Za 45 godina staža u Petrokemiji dionica je 39,90 kuna, a za staž manji od godine dana 91,20 kuna.

Cijena jedne dionice je 114 kuna, uz nju se priznaje osnovni popust od 20 posto te za svaku punu godinu radnog staža u tvrtki jedan posto.

Najavljeno je i osnivanje udruge malih dioničara Petrokemije d.d.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se