Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće HT-a

Prihod HT-a manji za 3,9 posto, dobit za 24,7 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HT u svom izvješću kaže da na njegovo poslovanje utječe recesija i visoka nezaposlenost u Hrvatskoj.

Prihodi Hrvatskog Telekoma u prvih šest mjeseci iznosili su 4,04 milijarde kuna, što je smanjenje od 3,9 posto na godišnjoj razini, budući da posebni porezi i recesija i dalje utječu na poslovanje, stoji u financijskom izvješću HT-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Telekom igrači pregovaraju o spajanju Uskoro jeftinije telefoniranje? Slika nije dostupna Pala dobit HT-a Dividenda HT-a 34,05 kuna po dionici

Dobit iz redovnog poslovanja (EBIT) smanjila se za 12,7 posto na oko 1,05 milijardi kuna usprkos manjim troškovima amortizacije.

Neto dobit se smanjila 24,7 posto na 822 milijuna kuna, na što je rezultat i jednokratnog utjecaja vezanog uz angažman u HT Mostaru u iznosu od 32 milijuna kuna.

Prihodi T-Mobilea smanjili su se 9,8 posto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, na 1,8 milijardi kuna, dok su prihodi T-Coma pali 3,8 posto na 2,4 milijarde kuna.

Bilježi se pad potrošenih minuta u fiksnoj telefoniji

U segmentu fiksne telefonije HT bilježi pad potrošenih minuta za 8,4 posto, pada prosječne mjesečne potrošnje na 132 kune (4,3 posto), te vrlo mali odljev korisnika koji je pao za 3,8 posto na 1,36 milijuna telefonskih linija.

S druge strane, broj ADSL linija povećan je za 14,5 posto i HT tako sada ima 584 tisuće korisnika. Povećan je i prosječni prihod po ADSL liniji za 4,3 posto i sada iznosi 128 kuna mjesečno.

'Nastavak recesije u Hrvatskoj, visoka stopa nezaposlenosti i naknada od 6 posto na usluge u pokretnim mrežama i dalje utječu na poslovanje. Stoga, i uz konsolidaciju Combisa, Grupa i dalje očekuje umjereni pad prihoda u 2010.', stoji u izvješću HT-a.  HT kaže da 'nastavlja s programom inicijativa za kontrolu troškova kojim bi se trebala donekle ublažiti erozija.'
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene