Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje investicija

Josipović obećao pomoći osječkom gospodarstvu, evo kako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović obećao je pomoći razvoju gospodarstva u Osijeku kroz svoje vanjskopolitičko djelovanje.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas u Osijeku kako su međunarodne investicije i gospodarska suradnja područja gdje će, sukladno svom položaju kroz vanjskopolitičko djelovanje, pokušati pomoći naporima gradske uprave u jačanju zaposlenosti i gospodarstva.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Slika nije dostupna Predsjednik primio građane 'Kriza nije od jučer. Imamo nešto sistemski loše'

>> Indonezija s ulaganjima u Hrvatsku počinje s ovim gradom!

Nakon sastanka s čelnicima osječke Gradske uprave Josipović je izjavio kako su ga gradski čelnici upoznali s naporima usmjerenima otvaranju novih radnih mjesta i jačanju gospodarstva. Informiran je tako o interesu da osječka Zračna luka u budućnosti zauzme značajniju ulogu, kao i o naporima da Osijek bude ulaz za robu s Dalekog istoka, Malezije i Indonezije.

'Razgovarali smo o tome da bih ja, kroz svoje vanjskopolitičko djelovanje, na određeni način pomogao da taj projekt bude na dobrim temeljima. Uskoro se spremam posjetiti ta područja. Razgovarali smo o tome da i ta tema bude zastupljena te da, s aspekta vanjske politike, pružim potporu Osijeku', kazao je.

Na novinarski upit u kojim bi se rokovima taj projekt mogao realizirati, Josipović je rekao kako je o tome teško govoriti, jer je u gospodarstvu prvenstveno važan interes onih koji investiraju i imaju sredstva, 'a na nama je da ulagače uvjerimo u svoje projekte'.

'Mislim da novi koncept gospodarske diplomacije, koji je Vlada promovirala, nudi jedan kvalitetniji mehanizam za promociju naših gospodarskih interesa, ali se na kraju suočavamo s temeljnom činjenicom imamo li proizvod ili nemamo, jer diplomacija teško može prodati nešto čega nema', ocijenio je Josipović. Dodao je kako je stoga važno da projekti budu kvalitetni i dobro pripremljeni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene