Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gomilalo se godinama

Porezna prikupila 'četvrtinu' duga u 30 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samo 30 dana Porezna je uprava preko FINA-e od tvrtaka i obrtnika uspjela naplatiti više od četvrtine duga koji se godinama gomilao.

Porezna uprava je u 30 dana naplatila 820 milijuna kuna poreznog duga od preko 75 000 tvrtki i obrtnika koji državi s 31. kolovozom nisu platili dug u iznosu od više od 3,5 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Riješena velika pljačka VIDEO Pao pljačkaš kombija FINA-e, policija objavila dramatičnu snimku uhićenja: "Policija je, gospođo", "Dijete mi spava" Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave

>> Evo na što prosječan Hrvat potroši 100 kuna!

Riječ je o tvrtkama koje nisu bile uključene u četiri reprograma koje je davala država ili se nisu javile u predstečajnu nagodbu. Svima njima tijekom kolovoza i rujna je slana obavijest i prije 15 dana je Porezna uprava jednostavno odlučila krenuti u blokade.

Tako su preko FINA-e blokirani svi ti računi iznad 3.000 kuna i sve dok dužnici ne vrate dug računi neće biti 'odblokirani'.

Prema ovim podacima Porezne uprave vidljivo je da je više od četvrtine duga gomilanog godinama naplaćeno u samo mjesec dana, zaključno s 31. rujnom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene