Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret blagdanima

Od ponoći jeftiniji benzin na Ininim crpkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
INA će noćas od ponoći, kako se neslužbeno doznaje, ponovo sniziti maloprodajne cijene naftnih derivata i to od 3,5 posto za koliko bi se trebale smanjiti cijene motorni benzini do čak 12,5 posto koliko će pojeftiniti plavi dizel.

Prema neslužbenim informacijama, noćas od ponoći pa do 6. siječnja iduće godine, Eurosuper 95 na Ininim će se benzinskim postajama prodavati po 6,39 kuna po litri, što je 3,5 posto ili 23 lipe po litri manje od dosadašnje 6,62 kune.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervencija Vlade Nemojte se iznenaditi: Pogledajte koje će vas cijene danas dočekati na benzinskim pumpama Slika nije dostupna oglasila se i ina Na pumpi u Međimurju danima točili pogrešno gorivo: "Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi i stalo"

Za 3,5 posto pojeftinit će i Super 95 i nova mu je cijena 6,27 kuna po litri (do sada 6,50 kuna), a Super plus 98 pojeftinit će za 3,4 posto, na 6,43 kune (do sada 6,66 kuna).

Maloprodajna cijena Eurodizela od ponoći će biti niža za 6,3 posto i litra će se prodavati po 43 lipe nižoj cijeni, odnosno po 6,46 kuna umjesto dosadašnjih 6,89 kuna, dok će za nešto više, za 7 posto, pojeftiniti Dizel i prodavat će se po 6,21 kunu (do sada 6,68 kuna).

Najviše će u postotku pasti cijene plavog dizela, za čak 12,5 posto, te lož ulja, za 11,2 posto.

Tako će nova cijena plavog dizela biti 3,28 kuna po litri (do sada 3,75 kuna), dok je nova cijena loživog ulja 3,65 kuna (do sada 4,11 kuna). Cijene naftnih derivata na hrvatskom se tržištu mogu korigirati svaka dva tjedna, a korekcija ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i tečaju dolara.

Tijekom ove godine cijene naftnih derivata rasle su u prvoj polovici godine i sredinom godine dosegnule svoje najviše razine, dok od druge polovice srpnja padaju. Tako je primjerice cijena Eurosupera 98 početkom godine premašila 8 kuna (8,09 kuna po litri), a vrhunac je dosegnula u drugoj polovici lipnja kada se Eurosuper 95 na Ininim postajama plaćao 9,65 kuna po litri.

Na kraju 2008. godine pak cijena Eurosupera 95 od 6,39 kuna po litri niža je 21 posto nego li početkom godine, a u odnosu na rekordnu ovogodišnju cijenu niža je za 33,8 posto.

Regulatorna agencija objavila je nove cijene pina koje će biti 40-tak lipa više u sljedećoj godini, ovisno o distributeru. Najjeftinije će proći Osječani i Varaždinci s oko 2 kune i 30 lipa po kubnom metru plina. 

Zagrepčani su u zlatnoj sredini s 2 kune i 43 lipe, a najskuplji plin plaćat će se u Puli, Čazmi i Rijeci, više od 2 kune i 60 lipa za kubni metar. Novi je to udar na standard. Poskupljenje plina ovdje neće stati, naime dodatno će poskupjeti 2010. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene