443123
443123
443123
443123
443123

PharmaS prvi u Hrvatskoj partner farmaceutske izvrsnosti Hrvatskog farmaceutskog društva

Tvrtka Pharmas prva je farmaceutska tvrtka u Hrvatskoj koja je stekla status 'PHARMA HFD - Partner FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI HFD-a'. Projekt je krajem prošle godine pokrenut na inicijativu Hrvatskog farmaceutskog društva kao temeljne farmaceutske udruge, a njime se žele podržati sve tvrtke koje se bave farmaceutskom djelatnošću i koje slijede stroge kriterije i visoke standarde farmaceutske izvrsnosti na svim razinama.

 
 
 
 
PharmaS (Foto: PR)
PharmaS (Foto: PR)

Cilj projekta je ukazati na važnost poštivanja institucionalno definiranih propisa i normi, društveno odgovornog i etičkog poslovanja, osiguranja kvalitetnih i sigurnih farmaceutskih proizvoda, odgovorne primjene farmaceutskih proizvoda u skladu sa stručnim smjernicama, te na važnost farmaceutske skrbi i u službi je poboljšanja kvalitete života i očuvanja zdravlja stanovništva.

Odluka o stjecanju statusa 'partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a' omogućava PharmaSu korištenje logotipa 'Pharma HFD – PARTNER FARMACEUTSKE IZVRSNOSTI' na svim svojim proizvodima.

'Ovo je potvrda visoke kvalitete i visokih standarda naših proizvoda od strane Hrvatskog farmaceutskog društva, središnje institucije farmaceutske struke, na što smo iznimno ponosni. U PharmaSu se vodimo jednako visokim standardima i kriterijima u proizvodnji lijekova i bezreceptnih proizvoda te zbog toga korisnici mogu imati povjerenje u sve naše proizvode. CHC segment (Consumer Healthcare) posluje na najvišoj mogućoj profesionalnoj i etičkoj razini te je stjecanje statusa „partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a' dodatna potvrda kvalitete naših proizvoda od strane struke', rekla je Dina Štern, Brand manager CHC-a u PharmaSu.

Dodala je kako se PharmaS danas može pohvaliti velikim brojem poznatih brendova u svom portfelju - od PROBalansa, Dormirina, Femipause pa sve do Laksamola i brojnih drugih. 'Iako je PROBalans kao naš prvi brend lansiran prije nepune dvije i pol godine, do danas je već ostvario prodaju preko 270.000 pakiranja, što također govori o kvaliteti i pouzdanosti naših proizvoda, ali i o lojalnosti kupaca koji su prepoznali kvalitetu', naglasila je Štern. 

Anita Galić, voditeljica Projekta i stručna suradnica u HFD-u izjavila je: 'S obzirom na to da je farmaceutska industrija jedna od najvažnijih strateških grana za razvoj hrvatskog gospodarstva, uvjereni smo kako će stalno poštivanje kriterija farmaceutske izvrsnosti i ovaj projekt, 'PHARMA HFD-Partner farmaceutske izvrsnosti', biti dodana vrijednost za PharmaS i sve buduće partnere u njihovom budućem poslovanju, kao zalog za zdravije i bolje sutra svih građana Lijepe naše'.

Status 'partnera farmaceutske izvrsnosti HFD-a' zahtijeva prethodno udovoljavanje strogim kriterijima koje su odredili hrvatski znanstvenici i stručnjaci iz različitih područja farmacije. Temeljem toga moguće je izdvojiti najperspektivnije tvrtke koje se bave proizvodnjom farmaceutskih i drugih proizvoda ukazujući na njihov doprinos gospodarskom razvoju Hrvatske, unaprjeđenju farmaceutske struke i zaštiti zdravlja ljudi.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se