Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon odobrenja Bruxellesa i Vlade

Parafiran ugovor, Brodotrogir ide u ruke Danka Končara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor će, doduše, prvo biti poslan na pregled u Europsku komisiju, nakon čega o njemu odluku još mora donijeti i Vlada. Končar najavljuje zadržavanje osnovne djelatnosti.

Parafiran je ugovor o kupnji dionica Brodotrogira. Kermas energija u vlasništvu Danka Končara i Ministarstvo gospodarstva parafirali su ugovor koji će biti poslan na odobrenje Europskoj komisiji, a zatim će o njemu odlučivati Vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država pomaže s 380 milijuna Potpisan ugovor o prodaji Brodotrogira! Slika nije dostupna EK odobrila izmjene Izmijenjen plan restrukturiranja Brodotrogira, uskoro potpis ugovora s Končarom

>> Brodotrogir ipak Danku Končaru

Končar je najavio poboljšanje trogirskoga škvera, s naglaskom na novu brodogradnju. Broj zaposlenika, njih oko 1.200, smanjio bi se u idućih pet godina na 900.

Končarev projekt predviđa zadržavanje brodograđevne djelatnosti u omjeru 60 posto prema 40 posto, koliko se odnosi na nove djelatnosti - megamarinu, servisnu bazu i poslovno-turističku zonu.

Slavko Bilota iz Sindikata metalaca u Brodotrogiru kaže da radnici nisu bili upoznati sa završnim programom restrukturiranja.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je, potvrđujući da je parafiran ugovor o kupnji Brodotrogira, kako je za kupnju brodogradilišta Kraljevica zainteresirano više tvrtki. 'Postoji više zainteresiranih tvrtki za kupnju brodogradilišta Kraljevica koje je prije šest mjeseci bilo tužna priča, a sada je čak pet tvrtki zainteresirano za Kraljevicu', kazao je Vrdoljak odgovarajući na pitanje kupuje li brodogradilište Viktor Lenac kraljevički škver u stečaju.

'Oni koji otvore najveći broj radnih mjesta, koji budu imali najveća ulaganja i najbolju perspektivu poslovnog plana, ti će ući u Kraljevicu', poručio je Vrdoljak.

Također je potvrdio da je jučer parafirao ugovor o kupnji dionica Brodotrogira, da će tekst ugovora u ponedjeljak odnijeti u Bruxelles te će se vidjeti što EU misli o njegovom sadržaju. 'Osobno sam optimist glede završetka privatizacije hrvatskih brodogradilišta. Vjerujem da ćemo krajem veljače ili u ožujku riješiti dvije od tri teme, tako da će ostati samo brodogradilište 3. maj kako bismo ga riješili do svibnja", kazao je. (T.K./D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene