Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kriva je Vlada'

Pao kreditni rejting Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi pad kreditnog rejtinga Hrvatske, Svjetska bonitetna kuća 'Dunn and Bradstreet' spustila je kreditni rejting Hrvatske za jedan stupanj i smjestila ga na samo dno granice umjerenog rizika.

Zbog ovakve procjene Hrvatska će refinaciranje svojih dugova plaćati još skuplje. Procjene su također loše, predviđa se nastavak pada potrošnje, rast nezaposlenosti, oštar pad ulaganja i pad BDP-a od gotovo četiri posto. Početak oporavka očekuje se tek krajem 2010. s rastom BDP-a od skromnih 0,8 posto.

Pročitajte i ovo Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom” Slika nije dostupna Prosvjedi diljem svijeta Trump ulazi u Bijelu kuću suočen s brojim krizama i najlošijim rejtingom u povijesti

Poruka svijetu je jasna: Ulaganje u Hrvatskoj sve je riskatnije. Rejting koji nas zakucava na samo dno umjerenog rizika noćna je mora uvoznicima- teže će dobiti robu na dug. Iz D&B-a poručuju kako je jedini krivac za lošu ocjenu hrvatska Vlada. Korak do ulaska u Uniju, hrvatsko gospodarstvo kopni: deficit proračuna, vanjski dug skoro probija 40 milijardi eura a onima koji nas jedini mogu oživjeti sa svježim kapitalom nižim se rejtingom šalje poruka da ulaganjem u Hrvatsku riskiraju. Skoro članstvo u Uniji privući će ulagače. No do tada treba se izboriti neplaćanjem, rastom nezaposlenosti i negativnim trendovima. Zanimljivo je kako je Vlada javnim službama obećala povišicu kada u 2010. BDP bude rastao dva posto.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene