Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pala cijena dionice HT-a na londonskoj burzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovanje dionicama, odnosno GDR-ovima (globalne potvrde depozitara) HT-a na Londonskoj je burzi danas zaključeno s cijenom od 71,20 dolara po dionici, što je 1,11 posto niža cijena od zaključne cijene od petka.

Dionicama HT-a, odnosno GDR-ovima (jedan GDR jednak je jednoj dionici) danas se trgovalo samo na Londonskoj burzi, jer se na Zagrebačkoj, zbog Dana neovisnosti, danas ne trguje.

Pročitajte i ovo Dionice rekordna godina Hrvatski Telekom isplatit će dioničarima najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak

Do oko 17 sati po lokalnom vremenu, na Londonskoj je burzi
protrgovano 100.450 dionica HT-a, a zaključna je cijena danas iznosila 71,20 dolara po dionici (368,45 kuna po danas važećem srednjem tečaju HNB-a).

Na početku današnjeg trgovanja zabilježene su i nešto više cijene, prve su transakcije obavljene po cijeni od 72 dolara koliko je bila zaključna cijena trgovanja u petak, 5. listopada, da bi cijena potom blago padala i dobar dio dana transakcije su se obavljale po cijeni od 71 dolar (367,42 kune) po dionici.

Prvi dan trgovanja, u petak, 5. listopada cijena HT-ovih GDR-ova se na Londonskoj burzi kretala u rasponu od 70 do 75 američkih dolara, odnosno od oko 362 do oko 388 kuna (po srednjem tečaju važećem za taj dan).

U petak je na Londonskoj burzi u trenutku zatvaranja Zagrebačke bure bilo protrgovano više od 1,5 milijuna GDR-ova HT-a, gotovo tri puta više od broja prodanih dionica u Zagrebu.

Naime, na Zagrebačkoj je burzi u petak protrgovano 609.831 dionica HT-a, a cijena im se kretala od najnižih 370,02 do najviših 419 kuna, dok je zaključna cijena iznosila 380 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene