Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski namještaj oduševio svijet

Ovdje ne otpuštaju, nego im nedostaje radnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Kvadra prošli je tjedan svojim namještajem oduševila i posjetitelje međunarodnog sajma u Kölnu te postala prva hrvatska tvrtka koja izvozi finalni proizvod pod vlastitim brendom s potpisom hrvatskog dizajna. Narudžbe pristižu, ali postoji i jedan problem - s pronalaskom zaposlenika.

U tvornici Kvadra mnoštvo zvukova što i ne čudi jer cijeli se proces proizvodnje namještaja odvija u 2.000 kvadrata. Od početne ideje preko pripreme materijala do konačne izrade i presvlačenja u novo ruho. 'Uvijek se može pogriješiti, milimetar igra ulogu ali imamo strojeve koje namjestiš i to je to', kaže stolar Zoran Benko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poteškoće u pronalasku radnika Toliko im dobro ide da grade novu tvornicu, ali ne mogu naći radnike! Slika nije dostupna Tvrtka ne može naći radnike Zainteresirani za posao javili se tek nakon priloga u Dnevniku Nove TV

Prvi Kvadrin proizvod iz tvornice je izašao prije tek nešto više od pola godine. Danska, Velika Britanija i Južna Koreja samo su neke od zemalja čiji kupci u svojim domovima žele imati hrvatski proizvod. Trudimo se da naš proizvod izgleda najbolje na tržištu, kaže Dubravka Vidović iz Razvojnog programa. 'Oduševljeni smo reakcijama iz hrvatske jer smo vidjeli da su naši kupci patrioti', dodaje Tomislav Knezović, direktor Kvadre.

Vlasnik Kvadre svoja prijašnja iskustva upravljanja tvornicom madraca primijenio je i na novom proizvodu. 'Trudim se da napravimo proizvod koji je jako udoban za spavanje a također ne gubi svojstva kvalitetnog sjedenja', kaže Knezović.

Kvadrini proizvodi vrlo su jednostavni za korištenje. Samo jednim potezom iz kauča dobijete - krevet. Ova tvrtka jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja nema problema s narudžbama nego s pronalaskom novih radnika. 'Dajemo oglase svakodnevno i čeznemo za dobrim taptarima, šivačicama i krojačicama', kaže direktor Knezović.

Ipak, tridesetak radnika koji rade u pogonu tvornice ne boji se proširenja poslovanja. 'Zato što imamo posao i zadovoljni smo da ima posla, nek se radi', kaže Darinka Šamec.'Ja sam zadovoljan, ja sam bio 8 mjeseci na burzi', dodajte tapetar Mladen Piljek. Kvadra je pokazala - hrvatski dizajn zaslužuje svoje mjesto u globalnoj proizvodnji.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene