Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan investicija

Ovako ćemo pokušati izaći iz recesije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izlazak zemlje iz recesije nije na vidiku, no ovako će se pokušati popraviti situacija privlačnjem investitora. Ako neki investitor želi uložiti do milijun eura i zaposliti 5 radnika država će mu oprostiti 50 % poreza na dobit u roku od 10 godina.

Ako neki investitor želi uložiti do milijun eura i zaposliti 5 radnika država će mu oprostiti 50 % poreza na dobit u roku od 10 godina. Ako želi investirati do 3 milijuna eura, zaposliti 10 radnika država će mu oprostiti čak 70 % poreza na dobit na rok od 10 godina. A ako se neki ulagač odvaži na investiciju veću od 3 milijuna eura, i zaposli 15 radnika država će mu u potpunosti oprostiti porez na dobit.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi stranih ulagača Često mijenjanje pravila na tržištu, pravna nesigurnost, komplicirana birokracija... Slika nije dostupna Gubimo milijune VIDEO Gdje su investicije? Stranih investitora manje nego godinu ranije

>> Hrvatska u recesiji: Investicije zamrle, izvoz pada, dug države raste...

No, to nije sve, investitore će se mamiti i direktnim 'keš' uplatama. I to od 3000-9000 eura će se kretati ti iznosi i to ovisno o stopi nezaposlenosti u mjestu u koje se ulaže.

Da se ovaj sustav ne bi zloupotrebljavao država je predvidjela i kazne i to novčane do čak milijun kuna. Svi će ulagači morati slati godišnje izvješće kako bi država mogla kontrolirati ovaj sustav.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene