Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna ekonomska konferencija

'Oporavak 2012., ali samo ako budu provedene reforme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlje koje su prije, ali i tijekom recesije vodile odgovornu fiskalnu politiku polučile su bolje rezultate, rečeno je to na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u organizaciji Ekonomskog instituta Zagreb.

Uz brojne domaće i strane stručnjake uvodno predavanje održala je i Sandra Švaljek, ravnateljica Instituta, ali i ekonomska savjetnica premijerke Kosor. Kako ističe, kriza nas uči da unatoč recesiji treba težiti što uravnoteženijem proračunu, što nižem deficitu kako se ne bi stvarali još veći ekonomski problemi u budućnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Ilustracija PAD EKONOMIJE Tehnička recesija je pred vratima, ali što to znači za građane?

>> 'Sadašnji ekonomski model je potrošen'

>> Za dvije do tri godine će doći do ponovnog rasta ulaganja

'Oporavak će uslijediti 2012. godine, samo ako u zemlji budu provedene reforme i ako nastanu strukturne reforme u hrvatskom gospodarstvu', istaknula je Sandra Švaljek dok ministar Ivan Šuker nije želio komentirati njenu izjavu. 'Ne mogu komentirati što nisam čuo', kratko je rekao Šuker.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene