Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicijski forum

Opatijski lov na investitore: Predstavljanje projekata Primorsko-goranske županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 2. međunarodnom investicijskom forumu u Opatiji, Primorsko-goranska županija traži ulagače u svoje projekte.

U Opatiji se danas održava 2. međunarodni investicijski forum na kojem će biti predstavljeni projekti i investicijski potencijali Primorsko goranske županije i Grada Rijeke, ove godine s naglaskom na turistički sektor, projekte iz područja energetike te mogućnosti financiranja iz EU fondova.

Pročitajte i ovo Novi investitori u Osijeku - 5 zapošljavaju od inženjera do tehničara Stižu novi strani investitori u Osijek: "Ovo je naš prvi korak izvan Njemačke" Slika nije dostupna Nakon traženja ostavke FOTO Maras: Sjeo sam tamo gdje su mi rekli, ne od dragosti

'Ovo je prilika da pokažemo da su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, za što smo i dobili titulu, međunarodna investitors friendly region, a mislim da to opravdavamo s ovakvim godišnjim okupljanjima. Ovogodišnje okupljanje je samo kruna ukupnih napora, kontinuitet je to rada kroz godine, prijašnjih i sadašnjih mandata, pogotovo u budućnosti, otkad je Hrvatska ušla u Europsku uniju, da pokažemo da su ovaj grad i regija , regija razvoja, perspektiva i mogućnosti. Ova regija južna su vrata Europe', kaže župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

>> Potraga za investitorima: Evo što Vladin trojac nudi u Londonu

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel ističe da je možda najznačajnija aktivnost proizašla iz Invest Foruma 'Katalog investicijskih projekata'.

'Koji na jezgrovit i funkcionalan način daje informaciju o svim projektima, koji se mogu relativno brzo pokrenuti, ako za njih postoji interes među investitorima i ukupna vrijednost svih projekata koji se nalaze u tom katalogu je gotovo deset milijardi eura', istaknuo je Obersnel.

Na Invest forumu očekuje se sudjelovanje predstavnika Vlade i ministarstava, domaćih i međunarodnih financijskih institucija, regija partnera, diplomatskih predstavništava u Republici Hrvatskoj, investicijskih fondova, gospodarstvenika, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i drugih uzvanika. (Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene