Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest iz INE

Od ponoći niže cijene naftnih derivata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoći bi mogle nešto pojeftiniti, od dvije do 11 lipa.

Tako bi noćas od ponoći u sljedećih sedam dana, po neslužbenim informacijama, na benzinskim postajama Ine nova cijena eurosupera 95 bila 7,60 kuna po litri, dok je do sada iznosila 7,65 kuna.Cijena supera 95 pala bi sa 7,55 kuna na 7,51 kunu, a supera plus 98 sa 7,71 kunu na 7,66 kuna.

Pročitajte i ovo Kuglice sladoleda - 3 Vrtoglave cijene Što građani misle o novim cijenama omiljene ljetne slastice: "Poskupio je više od svega, vidi se što nam je euro donio" Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje

Neslužbene najave govore i da bi nova cijena eurodizela bila 6,95 kuna po litri (do sada 6,98 kuna), a dizela 6,81 kunu (do sada 6,83 kune). Nova cijena plavog dizela bila bi 3,78 kuna (do sada 3,86 kuna), a najviše bi, za 11 lipa, pojeftinilo loživo ulje na 4,23 kune (do sada 4,34 kune).

Od prošlog tjedna primjenjuje se novi pravilnik prema kojemu se cijene derivata korigiraju svaki tjedan, a dopušteno je maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje od 3,5 posto. Prema novom pravilniku, koji je stupio na snagu 9. rujna objavom u Narodnim novinama, korekcija cijena ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Dan primjene novih cijena je ponoć s ponedjeljka na utorak, odnosno, kako utvrđuje pravilnik, utorak u 0,01 sat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene