Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od danas branitelji mogu prodavati svoje udjele u FHB-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon trogodišnje zabrane prodaje udjela oko 504.000 tisuće hrvatskih branitelja, članova Fonda hrvatskih branitelja, od danas imaju pravo u poslovnicama Erste banke i FINA-e podnijeti zahtjev za prodaju svojih udjela.

Nakon podnošenja zahtjeva za prodaju, Vladinom odlukom, rok za isplatu je 60 dana po cijeni dionica toga dana, a novac se doznačuje braniteljima na račun kako bi se izbjegli mešetari, tzv. torbari.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Podaci o prodaji udjela hrvatskih branitelja i tzv. udjelničara su tajni i, kako je objavljeno na prošlotjednoj konferenciji za novinare, zna ih samo nekolicina čelnih ljudi Erste Investa, Hanfe i Upravnog odbora FHB-a.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor preporučuje braniteljima da nikako ne prodaju udjele kako bi se Fond održao, a predsjednik Uprave Erste Investa Josip Glavaš drži da nije trenutak za prodaju zbog lošeg stanja na domaćim i stranim tržištima novca.

Fond hrvatskih branitelja počeo je djelovati 12. travnja 2005., kad je Vladinom odlukom sedam posto dionica Hrvatskih telekomunikacija d.d. preneseno u Fond, što je bila i njegova početna imovina. Fondu je zatim upisano i sedam posto Ininih dionica, tako da je njegova vrijednost dosegnula oko 3,5 milijarda kuna.

Braniteljima je prije nekoliko dana isplaćena prva dividenda iz trećine dobiti FHB-a, druga trećina se reinvestira, a treća doznačuje u Zakladu hrvatskih branitelja i Zakladu za stipendiranje djece hrvatskih branitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene