Obavijesti Video Pretražite Navigacija

O 'Broodsplitu' potkraj listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik županijske državne odvjetnice Anatol Tomašević potvrdio je kako predistražni postupak u tzv. aferi 'Brodosplit' još traje te da bi odluka Državnog odvjetništva mogla biti poznata najranije potkraj ovog mjeseca.

Predistražni postupak, na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva nakon podnesene anonimne kaznene prijave za navodnu pronevjeru najmanje šest milijuna dolara, provode splitska policija, Ured za pranje novca i MUP, a uključen je i Interpol.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Ivan Anušić na potpisivanju ugovora oko Black Hawka - 8 OBALNI OPHODNI BRODOVI Ugovori su potpisani prije deset godina, do sada smo dobili jedan brod. Anušić sada najavljuje nove rokove izgradnje

Odvjetništvo je, kaže Tomašević, od početka postupka, početkom svibnja, policiji poslalo desetak zahtjeva za ispitivanje određenih sumnjivih radnji, a rezultati se očekuju najranije potkraj listopada.

Policija je do sada ispitala određen broj osoba iz Uprave i Nadzornog odbora brodogradilišta čija se imena spominju u
anonimnoj prijavi, no službeni podaci o tome nisu dostupni.


Osim predsjednika Uprave Gorana Vukasovića i drugih članova Uprave, zbog sudjelovanja u donošenju odluke o sklapanju ugovora za gradnju četiriju panamax tankera za njemačku tvrtku Wessels s pobočnim ugovorima kojima je šest milijuna dolara uplaćeno na račun u Austriji, tereti se i ministar gospodarstva Branko Vukelić kao predsjednik Nadzornog odbora. 

Među ostalima osumnjičen je i Siniša Poljak, bivši zamjenik predsjednika NO koji je s tog položaja smijenjen neposredno nakon izbijanja afere u javnosti.

Novac je, navodno, završio na računu posrednika u sklapanju tog posla Drage Mačeka, vlasnika tvrtke Iceberg Trading Internationala.

Predsjednik Uprave Goran Vukasović od početka afere ističe kako je riječ o vrlo povoljnim ugovorima za 'Brodosplit' te da su pobočna pisma uobičajen način poslovanja. Ministar Vukelić izjavio je kako su prijeporne ugovore, prije nego ih je prihvatio Nadzorni odbor, provjerile mjerodavne službe u brodogradilištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene