Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novo trajektno pristanište na Ravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Maloj Ravi na otoku Ravi svečano je otvoreno novoizgrađeno trajektno pristanište, vrijedno 10,5 milijuna kuna.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je devet milijuna, a ostatak Županijska lučka uprava u Zadru.

Pročitajte i ovo Otok Kauai na Havajima Što to on gradi? Golemi tajni građevinski projekt iza zida: "Ima podzemno sklonište i otvor za bijeg! Ovakvo nešto radi samo vojska" Napušteni auti na otoku Drvenik Veli - 6 veliki problem FOTO Dalmatinski otok postao groblje automobila, policija počela uklanjati napuštena vozila

Otvarajući novu trajektnu luku, ministar Božidar Kalmeta rekao je kako je to 54. trajektno pristanište izgrađeno ili obnovljeno u mandatu ove Vlade, uz potporu Ministarstva i Vlade. 

Kalmeta je najavio skori početak radova na pristaništu na otoku Rivnju, a priprema se i dokumentacija za pristanište na otoku Silbi.

Ministar je istaknuo kako je Vlada donijela i ostvarila više mjera kako bi se poboljšao život na otocima. Podsjetio je da je obnovljena i nastavlja se obnavljati 'Jadrolinijina' flota, znatno je povećan broj nautičkih milja u spajanju otoka s kopnom i otoka međusobno, a donesen je i zakon kojim je uvedena konkurencija u obalnom prometu.

Na svečanosti je govorio i zadarski gradonačelnik dr. Živko Kolega. Rekao je da se Zadar skrbi za svoje otoke te da su važni i oni najmanji otoci, poput Rave, ne samo zbog ostanka ljudi na njima nego i zato što će takva ulaganja ubrzati razvoj otočnog turizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene