Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop sivoj ekonomiji

Novi zakon: Kraj 'fušarenju' - kazne i do 50 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se ubuduće šišate kod susjede koja nema za to registriranu djelatnost ili vam automobil popravlja susjed koji nema otvorenu radionicu, oni bi mogli biti kažnjeni i do 50 tisuća kuna.

Državnom inspektoratu, zakonom kojim se želi suzbiti siva ekonomija, daje se mogućnost da se takvi objekti zapečate i naplati kazna, a ako su spomenute osobe još na burzi kao nezaposlene, mogu se i brisati sa Zavoda za zapošljavanje. Dio takve politike već su osjetili ilegalni iznajmljivači na Jadranu čiji su apartmani zapečaćeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poruka iz Davosa Iz velike multinacionalne kompanije stiglo upozorenje: "Europljani će osjetiti posljedice..." Marko Biočina, reporter Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV Što nas sve čeka? Velika anketa najvećih hrvatskih kompanija: Najavljene dobre vijesti za ovu godinu, ali postoje ozbiljni strahovi

Siva ekonomija je po nekim podacima kako je nazivamo neregistrirana djelatnost ključna je boljka gospodarstva i po nekim procjenama se kreće od 20 do 30 posto i predstavlja ozbiljnu prijetnju onom djelu gospodarstva koje funkcionira u legalnim okvirima, smatra ministar gospodarstva Đuro Popijač.

'Uz jaču kontrolu i bez obzira što nam kažu da ne idemo u to jer je izborna godina. Teba napraviti sve  u suzbijanju sive ekonomije', kazao je ministar turizma Damir Bajs.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene