Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova TV potaknula obrat u poskupljenju umjetnog gnojiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petrokemija ipak neće povećati cijene umjetnog gnojiva za 43, već za 37 posto, priopćeno je iz kutinske tvornice. Nova TV u Dnevniku je prije dva dana prva ukazala na ponašanje direktora Petrokemije Borisa Mesarića. On je, naime, izigrao dogovor s Vladom od prije dva mjeseca.

Mesarić se unatoč dogovoru odlučio na dvostruko poskupljenje u samo dva mjeseca. 

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Petrokemija Skupština dioničara Hrvatska kompanija donijela jednoglasnu odluku: Izdaju se nove dionice, kreće se u dokapitalizaciju

U prvom je poskupljenju cijenu gnojiva podigao za 19 posto, u skladu s dogovorom koji je imao s Vladom. 

Ubrzo je usljedilo i drugo poskupljenje od 24 posto.

Nova TV ukazala je na manipulaciju direktora državne tvrtke Petrokemije, koja se s tim poskupljenima zapravo 'igra' s inflacijom u zemlji. 

>> Petrokemija povećala cijenu mineralnog gnojiva, slijedi novi val poskupljenja

>> Najesen polubijeli kruh čak 10 kuna!?

Nakon priloga reagirao je Darko Grivičić, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza, a zatim dolazi do sukoba između predsjednika države i premijera vezano uz gospodarsko stanje u zemlji.

Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić zatražio je od Petrokemije da se zbog svoje visoke dobiti, i s obzirom da je državna tvrtka, radi zaštite poljoprivrede pridržava prethodnog dogovora s Vladom, a da joj profit ne bude na prvom mjestu.

Direktor Mesarić na kraju je morao ublažiti poskupljenje, no ostaje pitanje hoće li smanjenjem poskupljenja od 6 posto zadovoljiti ministra i poljoprivrednike, te spriječiti najavljena poskupljenja kruha i hrane uopće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene